dissabte, 16 de novembre del 2013

Ruta a les Tines dels Tres salts i a Sant Benet del Bages

La sortida d'avui és a les Tines dels Tres Salts a prop de Viladordis, a uns 16 Km de Manresa.

Les Tines són unes construccions que, fetes a peu de vinya, servien per emmagatzemar el vi en una època (s.XIX) en que hi havia una gran demanda, degut a la plaga de la fil·loxera que assolava Europa i molt especialment les vinyes franceses

Per la comarca del Bages n'hi havia moltíssimes.

Si voleu més informació sobre les Tines del Bages, podeu anar a la web de la Diputació de Barcelona http://www.diba.cat/media/girafulls/Parcs/rutespatrimoni/ i allà trobareu una informació força exhaustiva a les pàgines 24, 25. 26 i 27.


Les tines que vàrem visitar a roda de moto estan juntes, l'una al costat de l'altre, són espectaculars.


Per arribar-hi vàrem anar fins a Manresa i, sense entra-hi, ens vam dirigir cap a Viladordis, cal estar alerta als diferents encreuaments i vigilar la conducció ens els últims 1500 m, doncs són de terra i pedregosos, vam patir una mica, doncs anem en custom, però una vegada a les tines va pagar la pena.

Després per completar el dia vàrem anar cap a Sant Benet, però en arribar-hi estava tancat, per veure'l per dins cal concertar-ne una visita.

El recorregut complet  Barcelona-Manresa-Tines dels Tres salts-Sant Benet-Barcelona  uns 155 Km.



Si us decidiu a fer-la, gaudiu-la plenament.

http://www.viamichelin.es/web/Mapas-Planos/Mapa_Plano-Catalunya-Espana?strLocid=3aMTEybXkxMGNOREV1TXpnM09UST1jTWk0eE5qazVNZz09




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada